Age verification

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

This website requires you to be 18 years of age or older to access it. Please verify your age to view the content.

De Signature Cocktail

De Signature Cocktail

Een Signature cocktail is een unieke of originele cocktail, waarin de aard van de persoon of het etablissement die het maakt, verwerkt is. Signature is vrij vertaald uit het Engels een handtekening. In dit geval “de hand van de meester”.

Signature cocktails bevatten vaak lokale ingrediënten en cultuur. Ze kunnen worden gevormd of ontworpen om een ​​thema of kleur weer te geven. Veel culturen, staten, steden, restaurants, bars, enz. hebben Signature cocktails of drankjes die de gebruiken vertegenwoordigen en de trots vertegenwoordigen van de mensen in het gebied.

De geschiedenis van de Signature Cocktail
Signature cocktails hebben een lange en kleurrijke geschiedenis en werden ruim voor de 21e eeuw uitgevonden. Ze zijn meestal ontworpen naar de ‘geest’ van het land waar de drank vandaan komt. Er bestaan ​​verhalen voor veel alcoholische dranken, waaronder wodka, gin, tequila, bourbon en allerlei soorten likeuren.

De Mojito en ander Signature Cocktails
Een voorbeeld van een Signature cocktail is de Mojito. Historici suggereren dat de Mojito ontstond toen slaven die in de velden werkten aan het einde van de 19e eeuw, met behulp van guarapo, rum en limoensap en drank maakte om de dag mee af te sluiten.
De locale drank werd gemengd met de locale vrucht de limoen en het suikerriet wat in overvloed aanwezig was op de suikerrietplantages.

Een andere populaire legende is dat een Engelse piraat, een medewerker van Sir Francis Drake, in Havana een drank verzon die vergelijkbaar was met de Mojito door aguardiente, suiker, limoen en munt te mengen als een remedie voor de scheurbuik en dysenterie die de bemanning van het schip teisterden. Kort daarna werd een cocktail die bekend staat als “El Draque”, gemaakt met vergelijkbare ingrediënten, populair in Cuba.

Een ander voorbeeld van een Signature cocktail is de Bellini. Het werd bedacht door Giuseppe Cipriani, de barman en eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, Italië. Italiaanse witte perziken waren een van de favoriete vruchten van Cipriani, maar waren alleen verkrijgbaar van juni tot september. In een moment van inspiratie creëerde hij deze verfrissende zomerdrank door de frisse witte perziken te combineren met prosecco. Hij noemde zijn cocktail naar Giovanni Bellini, een beroemde Italiaanse schilder uit de late 15e eeuw.

Trend of blijvertje
Signature cocktails zijn steeds populairder geworden. Aangezien verschillende individuen, restaurants, en dergelijke ernaar streven om zich te onderscheiden van anderen of hun concurrenten. De signature cocktail is een uitgelezen mogelijkheidhiervoor. Dit om de ervaring te verbeteren die een gast kan hebben bij een bezoek aan een etablissement dat een signature cocktail heeft gecreëerd.

In de sector van speciale evenementen heeft het fenomeen van de kenmerkende dranken behoorlijk voet aan de grond gekregen. Een origineel brouwsel introduceert de mogelijkheid om een ​​kleurenthema in de bar te verspreiden. Bij huwelijksrecepties en allerlei soorten evenementen is het mogelijk om een ​​kenmerkend drankje te serveren. Vooral bij huwelijksrecepties kiezen koppels voor een Signature-drank die speciaal voor hen is ontworpen. Het drankje weerspiegelt hun persoonlijke smaak en helpt ook om hun thema en kleur door de kamer te verspreiden, passend bij het decor van de receptie.

Het idee van gearomatiseerde sterke drank is echt aangeslagen. Veel drankbedrijven komen met allerlei versies (verschillende smaken) van hun oorspronkelijke geest. Bij kenmerkende drankjes is het gebruikelijk om de likeur zelf te infuseren, waardoor een werkelijk opmerkelijk en uniek brouwsel ontstaat.
Ook de levendige kleuren van de afzonderlijke vruchten dragen bij aan de persoonlijkheid van de drank.

Het gebruik van kruiden om sterke drank te infuseren heeft een geheel andere lijn cocktails gecreëerd. Deze met kruiden doordrenkte dranken zijn over het algemeen hartiger dan zoet en geven de gelegenheid een heel andere smaak. Basilicum, rozemarijn, salie, dragon, tijm en munt wordt steeds meer gemeengoed in de drankarena.
Eetbare bloemen, bloemenextracten en op bloemen gebaseerde sterke dranken worden af ​​en toe verwerkt. De anijshysop, anjerbloemblaadjes, lavendel, rozenblaadjes en viooltjes voegen complexe bloemen- of vegetatieve elementen worden toegevoegd aan mixdrankjes. Siropen en extracten doordrenkt met bloemblaadjes en stengels bevatten een meer geconcentreerde smaak van de bloesems in cocktails. Bloemige garnituren geven het cocktailaroma een sterkere bloemige noot en voegen schoonheid toe aan de presentatie.


Jouw signature cocktail

Onze bartenders gaan graag voor je aan de slag om speciaal voor jou, je bedrijf of organisatie een Signature Cocktail te maken die bij jou of de gelegenheid past. Denk bijvoorbeeld ook aan een Signature Cocktail voor een jubilaris of jubileum of bij een huwelijk. Unieker kan het bijna niet worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.


KEEP IN TOUCH

Wij zijn bereikbaar. Echter geheel in de SpeakEasy traditie is de vestigingslocatie geheim. Mocht je contact willen leggen, dat kan via shakeit@theholy.shop

No products in the cart.