Age verification

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

This website requires you to be 18 years of age or older to access it. Please verify your age to view the content.

Geschiedenis van de cocktail

Geschiedenis van de cocktail

Mensen dronken vroeger in tavernes, hotels en restaurants, maar het was allemaal heel anders dan hoe we die plaatsen tegenwoordig kennen. Er was geen ijs tot het begin van de jaren 1880 en er waren maar heel weinig mixdrankjes zoals we die kennen vóór het midden van de 18e eeuw. Sinds het begin van de beschaving zijn er bedienden in eethuizen en landheren in herbergen, maar kunnen we ze met recht barmannen noemen? In veel gevallen was er niet eens een bar! Vrouwen speelden in die tijd een grote en belangrijke rol in de bartending: vrouwen werden belast met het brouwen en distilleren, omdat men zag dat deze vrij dicht bij het bakken van brood stonden. In de jaren 1800 werd het professioneel uitgewerkt.

1765
Wat algemeen wordt gezien als ‘s werelds eerste echte restaurant wordt geopend in Parijs, Frankrijk, eigendom van A. Boulanger.

1806
De eerste gedrukte publicatie van het woord “cocktail”, in de Balance & Colombian Repository, een upstate New Yorkse krant.

1827
Het restaurant van Delmonico wordt geopend in New York, het eerste echte restaurant van de Nieuwe Wereld.

1862
Jerry “de professor” Thomas publiceert The Bartender’s Guide, ‘s werelds eerste gids voor bartending en mixdrankjes. Thomas is de spirituele vader van het beroep van bartender, en wordt gezien als ‘s werelds eerste mixoloog, first flair bartender en first celebrity barman. Het boek bevatte veel recepten die hij tijdens zijn reizen had verzameld van andere barmannen en veel van zijn eigen. Het boek is een openbaring en is vandaag de dag nog net zo nuttig als toen

1874
Een feest georganiseerd door Jenny Jerome (moeder van Winston Churchill, Britse premier tijdens WO II) maakt het recept voor het Manhattan dat we vandaag kennen populair. Veel mixologen zien de Martinez, en zijn afstammeling de droge martini, als rechtstreeks aangepast van de Manhattan.

1878
De kassa is uitgevonden door een bar-eigenaar genaamd James Jacob Ritty in Ohio, VS.

1882
Eerste recept gepubliceerd voor de Martini, in Harry Johnson’s New and Improved Bartender’s Guide

1884
Eerste gepubliceerde vermelding van de Martinez.

1919
De Volstead Act van 1919 treedt in werking en markeert het begin van de drooglegging in Amerika en maakt het illegaal om overal in de VS alcohol te kopen of verkopen. Bekwame barmannen verlaten de VS om de cocktailtrend in Europa en Cuba te starten. Drankjes veranderen voor altijd: vanwege bootlegged of maneschijnlikeur van lage kwaliteit, moeten barmannen drankjes maken die de basislikeur onduidelijk maken, niet onthullen. Het gebruik van bitters in cocktails begint enorm af te nemen. Een positieve opmerking is dat vrouwen veel meer geaccepteerd worden in bars, illegale bar-eigenaren willen al het mogelijke geld verdienen.

1934
Ernest Raymond Beaumont Gantt opent de eerste Tiki-bar in Hollywood, LA genaamd Don the Beachcomber. Tikibars zijn themabars die zijn geïnspireerd op de Polynesische en Hawaiiaanse cultuur. Tikibars hebben een tropische sfeer met bamboestaven, tikimaskers, waterornamenten en jungle decor. Een andere invloedrijke tiki-bar was Trader Vic’s, opgericht door Victor Bergeron in Californië in 1936. Tiki-bars bloeiden ongeveer 30 jaar lang.

“Cocktail, een stimulerende drank, samengesteld uit sterke drank van welke soort dan ook, suiker, water en bitters. Het wordt vulgair een verbitterde slinger genoemd, en het wordt verondersteld een uitstekend verkiezingsdrankje te zijn in zoverre het het hart stevig en brutaal maakt, terwijl het tegelijkertijd het hoofd vertroebelt. ” voordat ze uit de mode raakten. In de jaren negentig werd de tiki-cultuur nieuw leven ingeblazen door een nieuwe generatie tiki-fans.

1965
Wat algemeen wordt gezien als de eerste singles-bar, wordt geopend in New York City, de allereerste TGI Friday’s. Eigenaar Alan Stillman wilde gewoon een bar die alleenstaande meisjes zou aantrekken, dus alles – de inrichting, muziek, eten en drinken – was ontworpen om jonge vrouwen aan te spreken en leuk te zijn. Dit sjabloon van de moderne singlesbar – een ontspannen, informele setting met ander, interessant eten en drinken waar mannen en vrouwen even welkom zijn alleen of in groepen en elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer – is nu vrijwel het sjabloon voor iedereen moderne bars over de hele wereld. Vrijdag wordt ook gecrediteerd voor het voortzetten van de “blenderdrank” -trend, het creëren van moderne flair bartending en het creëren van objectieve technische vaardigheidstraining voor bartenders.

1990
De eerste stijlbalken gaan open. Deze bars hebben dezelfde principes als de singles-bars van het type Fridays, net up-to-date en nog meer gericht op vrouwen: verbluffende interieurs, eten en drinken van hoge kwaliteit, rustige achtergrondmuziek en over het algemeen meer een stijlvolle, ingetogen sfeer dan de dreunende muziek en het gooien van flessen in de singles bars. 57-57 in de Four Seasons in New York en de Atlantic Bar & Grill in Londen worden gezien als de eerste voorbeelden van dit soort bars: binnen een paar jaar waren er duizenden navolgers. Dit waren ook de hoogdagen van de Cosmopolitan cocktail: volwassenen waren eraan gewend om een ​​sterke, stijlvolle drank te bestellen in een cocktailglas met premium ingrediënten.

2000
De tweede gouden eeuw van bartending begint. Bartending wordt weer een gerespecteerd vak en barmannen hebben toegang tot de beste en meest opwindende producten. Er is een wereldwijd netwerk van merken en mensen uit de branche die bartending naar een hoger niveau tillen.

Zelf cocktailS maken?

Cocktails zijn momenteel helemaal hot. Het maken van een goede cocktail vraagt wel om kennis en vaardigheid, het draait namelijk allemaal om de juiste ingrediënten, het creëren van de juiste smaak en specifieke bereidingstechnieken. En dat is nou precies wat jij gaat leren tijdens onze cocktail workshop! Dus wil jij zelf cocktails leren maken, of de skills van een echte bartender of barlady aanleren?Treedt binnen in de magische wereld van het cocktail shaken en leer al haar geheimen. Onze professionele bartenders leren je graag alle kneepjes van het vak.


KEEP IN TOUCH

Wij zijn bereikbaar. Echter geheel in de SpeakEasy traditie is de vestigingslocatie geheim. Mocht je contact willen leggen, dat kan via shakeit@theholy.shop

No products in the cart.