Age verification

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

This website requires you to be 18 years of age or older to access it. Please verify your age to view the content.

Margarita een Mexicaanse cocktail


Margarita een Mexicaanse cocktail


We starten onze rondreis in LA en de rit naar Mexico met een gehuurde Buick Cabrio.
En na de grenscontrole gepasseerd te zijn kwamen we aan in Tuijana. We gingen eigenlijk op familie bezoek maar onze oom moest voor werk naar Mexico city maar had wel de sleutel achter gelaten. Tuijana heeft alles van een grensstad maar als je er ben bekruipt je een desolaat gevoegd van melancholie en hoop. Voor veel Mexicanen is het de plaats waar je Mexico verlaat en je gaat vestigen in het beloofde land.
Bekend van de lange files vanuit Mexico naar de US maar zelden omgekeerd.

Het appartement was goed maar we werden blij verrast door een vrolijke Mexicaanse stem.
De concergia van het appartement was een jonge vrouw en ze was een goede bekende van onze oom. “Shall i show you around?” Een aanbod wat we niet konden weigeren.
Na een korte tour belandde we aan de kust in een bar met rieten dak.
“And now something really Mexican”, en twee heerlijke Margarita’s stonden klaar op de bar. De ondergaande zon, heerlijke muziek, een azurblauwe ocean en twee vriendinnen van de concergia zorgde voor een onvergetelijke middag.


Toen we uiteindelijk retour waren in ons appartement waande we ons twee echte Mariachi’s.


Vamos Cabaleros.

Margarita (cocktail)
Een Margarita is een Mexicaanse cocktail die behoort tot de shortdrinks. Het is niet duidelijk wie het recept oorspronkelijk heeft bedacht, maar het zou bedoeld kunnen zijn als een nettere manier om tequila te drinken. Gewoonlijk deed men zout op de rug van de hand om dit op te likken, vervolgens een ‘shot’ (borrelglaasje) tequila te nemen en daarna een stukje limoen uit te zuigen. Dit werd later de bekende Tequila straight.

De Margarita is een cocktail bestaande uit tequila, sinaasappellikeur en limoensap, vaak geserveerd met zout op de rand van het glas. De drank wordt geschud met ijs (on the rocks), geblend met ijs (bevroren margarita) of zonder ijs (Straight-up) geserveerd. De cocktail wordt traditioneel geserveerd in het gelijknamige margarita-glas, een variant met een getrapte diameter van een cocktail glas of champagnecoupe.

Herkomst

Het werd populair tijdens het verbod toen inwoners van de VS naar Mexico reisden voor alcohol. Er is een verslag uit 1936 van de redacteur van de Iowa-krant James Graham die zo’n cocktail vond in Tijuana, jaren voor een van de andere ‘scheppingsmythen’ van Margarita.

Er zijn verschillende personen die als bedenker van de Margarita bekendstaan:
Francisco Morales, een Texaanse barkeeper die een beetje experimenteerde op 4 juli 1942.
Margaret Sames, een bareigenares in Acapulco eind jaren veertig. Ze gebruikte echter Cointreau als ingrediënt.

Carlos Herrera, een barkeeper in Tijuana in 1938. Hij noemde de cocktail oorspronkelijk naar een danseres die zich Marjorie King noemde. Het meisje hield niet van pure tequila en daarom mixte hij het.

Enrique Bastate Gutierrez zou het drankje bedacht hebben in de jaren veertig in Tijuana. Hij noemde het naar Rita Hayworth, van wie de echte naam Margarita Cansino was.
William Grimes heeft een boek geschreven over cocktails, getiteld Straight Up or On the Rocks: The Story of the American Cocktail. Hij beweert hierin dat de Margarita in de jaren dertig al volop werd gedronken.

Een echte klassieker dus!!


Ook een Margarita leren maken?

Wil jij zelf ook een Margarita cocktail leren maken, of de skills van een echte bartender of barlady aanleren? Treedt binnen in de magische wereld van het cocktail shaken en leer al haar geheimen.

Onze professionele bartenders leren je graag alle kneepjes van het vak.


KEEP IN TOUCH

Wij zijn bereikbaar. Echter geheel in de SpeakEasy traditie is de vestigingslocatie geheim. Mocht je contact willen leggen, dat kan via shakeit@theholy.shop

No products in the cart.