Age verification

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

This website requires you to be 18 years of age or older to access it. Please verify your age to view the content.

Signature cocktails op het White Collar Boxing event

Signature cocktails op het White Collar Boxing event

Voor het jaarlijkse boksvent van White Collar Boxing Nederland heeft ‘The Holy’ Spirits, Cocktails & Workshops 2 unieke, zogeheten signature cocktails ontwikkeld. Voor het thema van die avond: Japan maakten we voor de 600 bezoekers er ééntje met Sake; de Melting Snow in een longdrink glas met crushed ice, Gin, Peach liquer en Sake en één met Japanse Whisky; de Harakiri Sour in een tumbler glas met ijs, Japanse Whisky, Lemon juice, Sugar syrup, Orange bitter en een Orange zest.


signature cocktail

Een signature cocktail is een unieke of originele cocktail, waarin de aard van de persoon, organisatie het etablissement die het maakt of thema van een event, verwerkt is. Signature is vrij vertaald uit het Engels ‘handtekening’. In dit geval ‘de hand van de meester’.

Signature cocktails bevatten vaak lokale ingrediënten en kunnen worden gevormd of ontworpen om een ​​thema of kleur weer te geven. Veel culturen, staten, steden, restaurants, bars, en dergelijke hebben Signature cocktails en het zijn de trotse vertegenwoordigers van de mensen in het gebied.

Een bekend voorbeeld van een Signature cocktail is de Mojito. Historici suggereren dat de Mojito ontstond toen slaven die in de velden werkten aan het einde van de 19e eeuw, met behulp van guarapo, rum en limoensap een drank maakte om de dag mee af te sluiten
De lokale drank werd gemengd met de lokale vrucht de limoen en het suikerriet wat in overvloed aanwezig was op de suikerrietplantages.

Een andere populaire legende is dat een Engelse piraat, een medewerker van Sir Francis Drake, in Havana een drank verzon die vergelijkbaar was met de Mojito door aguardiente, suiker, limoen en munt te mengen als een remedie voor de scheurbuik en dysenterie die de bemanning van het schip teisterden. Kort daarna werd een cocktail die bekend staat als “El Draque”, gemaakt met vergelijkbare ingrediënten, populair in Cuba.

Jouw unieke signature cocktail?

Signature cocktails worden steeds populairder, bijvoorbeeld om een unieke ervaring en beleving te creëren voor de gast bij een bezoek aan een etablissement of event. Het is natuurlijk ook mogelijk om een cocktail te maken die aansluit bij de missie, visie en waarden van een organisatie. Zo kunnen niet alleen de neuzen, maar ook de smaakpapillen dezelfde kant op met een unieke cocktail. 

Wil je ook een Signature Cocktail? Onze bartenders gaan graag voor je aan de slag om een Signature cocktail te maken die bij jouw bedrijf of organisatie past. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een Signature cocktail voor een jubilaris of jubileum of bij een huwelijk. Unieker kan het bijna niet worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

KEEP IN TOUCH

Wij zijn bereikbaar. Echter geheel in de SpeakEasy traditie is de vestigingslocatie geheim. Mocht je contact willen leggen, dat kan via shakeit@theholy.shop

No products in the cart.