Age verification

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

This website requires you to be 18 years of age or older to access it. Please verify your age to view the content.

Cosmopolitan

Quote Image
Quote Image

Cosmopolitan is zeer geliefd bij fotomodellen, dit door de lage hoeveelheid koolhydraten en de cranberry juice.

Een Cosmopolitan is een cocktail gemaakt met wodka, triple sec, cranberrysap en vers geperst of gezoet limoensap. De Cosmopolitan won aan populariteit in de jaren negentig. Het werd verder populair onder jonge vrouwen door de serie van Sex and the City; Carrie Bradshaw nipte er als fashionista meerdere weg met haar vriendinnen. Ook foto’s van Madonna, tijdens de Sony Grammy Awards, hebben de populariteit in de jaren 90 vergroot. De cocktail Cosmopolitan is zeer geliefd bij fotomodellen door de lage hoeveelheid koolhydraten en de cranberry juice.

Geschiedenis
De Cosmopolitan is een familielid van cranberry cocktails zoals de Cape Codder. Hoewel vaak heel anders gepresenteerd, vertoont de Cosmopolitan ook een gelijkenis in samenstelling met de kamikaze-cocktail.

De oorsprong van het Cosmopolitan wordt betwist

De jaren 1930
Hoewel de cocktail algemeen wordt gezien als een modernere creatie, is er een recept voor een Cosmopolitan Daisy dat verschijnt in Pioneers of Mixing at Elite Bars 1903-1933, gepubliceerd in 1934. Gemaakt met ingrediënten die in die periode gemakkelijk verkrijgbaar zouden zijn geweest, streeft deze gelijknamige cocktail naar hetzelfde effect.

Barman Neal Murray zegt dat hij de cosmopolitan in 1975 creëerde in het Cork & Cleaver steakhouse in Minneapolis. Volgens Murray voegde hij een scheutje cranberrysap toe aan een kamikaze en de eerste proever verklaarde: “Hoe kosmopolitisch.” Deze gebeurtenis zou hebben geleid tot de naamgeving van de nieuwe drank.

Er zijn een aantal andere beweringen gedaan over de oorsprong van de Cosmopolitan. Cocktail historicus Gary Regan crediteert barman Cheryl Cook van het Strand Restaurant in South Beach, Florida met de originele creatie. Sommige mensen denken dat Cook een mythisch personage is, maar in een brief aan Regan vertelt Cook hoe ze het drankje in 1985 of 1986 creëerde.

‘Wat me overweldigde, was het aantal mensen dat Martini’s bestelde om gezien te worden met een Martiniglas in de hand. Het was deze realisatie die me op het idee bracht om een ​​drankje te creëren dat iedereen kon proeven en visueel verbluffend was in dat klassieke glas. Hierop was de Cosmo gebaseerd’
Cook’s originele recepten riepen op tot “Absolut Citron, een scheutje Triple sec, een druppel Rose’s limoen en net genoeg cranberry om het oh zo mooi roze te maken.” Hoewel Absolut Citron pas in 1988 officieel werd geïntroduceerd, was het test op de markt gebracht in Miami.

Maar goed, het belangrijkste is dat het een cocktail is die heerlijk smaakt en waar je zowel als hippe younster als stijlvolle chic gezien kan worden.

Ook een Cosmopolitan leren maken?

Wil jij zelf cocktails leren maken, of de skills van een echte bartender of barlady aanleren? Treedt binnen in de magische wereld van het cocktail shaken en leer al haar geheimen.


Onze professionele bartenders leren je graag alle kneepjes van het vak.


KEEP IN TOUCH

Wij zijn bereikbaar. Echter geheel in de SpeakEasy traditie is de vestigingslocatie geheim. Mocht je contact willen leggen, dat kan via shakeit@theholy.shop

No products in the cart.