Age verification

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

This website requires you to be 18 years of age or older to access it. Please verify your age to view the content.

Cocktail tips

Cocktail tips

Net als koken is het mixen van cocktails niet bijzonder moeilijk, maar het vereist wel aandacht voor detail. Gebruik de onderstaande tips om keer op keer een geweldige cocktail te maken.

1. Cocktailrecept

Lees een cocktailrecept altijd tot het einde voordat je begint, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

2. Metingen

Alle recepten gebruiken de ‘shot’-meting, zodat u onmiddellijk de verhoudingen van elk ingrediënt kunt zien in vergelijking met het volgende. Dit is essentieel om het recept te begrijpen. In feite kan een ‘shot’ elke gewenste hoeveelheid zijn. Zorg ervoor dat je je aan de verhoudingen houdt die in het recept staan ​​vermeld en de cocktail zal elke keer hetzelfde smaken. We gebruiken de traditionele shotmeting van 1 shot = 30 ml.

3. Sappen

Gebruik ALTIJD versgeperst citroen- en limoensap. Er is gewoon geen vervanging. Rol het fruit voor het persen om de hoeveelheid sap te maximaliseren en vergeet niet om cocktails met vers sap dubbel te persen, anders krijg je nooit het vruchtvlees van je glas.

4. IJs

Gebruik ijsblokjes van goede kwaliteit. Ze moeten groot, koud, hard, stevig en droog zijn en moeten worden bewaard in een opvangbak die kan worden leeggemaakt, zodat het smeltwater kan worden afgevoerd. Hoe meer ijs je bij elkaar pakt, hoe minder het smelt! Crushed ice is ijs dat is verwerkt door een crusher of gemaakt door ijsblokjes in een theedoek te doen en erop te slaan met een stevige lepel of de bodem van een stalen pan.

5. Voorgekoeld glaswerk

Vul een glas met ijsblokjes en water en laat staan ​​terwijl u de drank klaarmaakt. Giet het ijs en het water weg voordat u de cocktail in het glas giet. Je kunt het glas ook een uur in de koelkast zetten of een half uur in de vriezer om het te koelen.

6. Dikke suikersiroop (2:1)

Om dikke suikersiroop te maken, lost u 2 kopjes witte suiker volledig op in 1 kopje heet water. Zeef de siroop dubbel en bewaar deze afgesloten in de koelkast. Het blijft voor onbepaalde tijd behouden.

Zelfs cocktails leren maken?

Wil jij zelf cocktails leren maken, of de skills van een echte bartender of barlady aanleren? Treedt binnen in de magische wereld van het cocktail shaken en leer al haar geheimen.

Onze professionele bartenders leren je graag alle kneepjes van het vak.


KEEP IN TOUCH

Wij zijn bereikbaar. Echter geheel in de SpeakEasy traditie is de vestigingslocatie geheim. Mocht je contact willen leggen, dat kan via shakeit@theholy.shop

No products in the cart.